Fenntarthatósági jelentés / Környezeti jelentés / ISO 26000

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk részt a településeknél kiegészíteni a következőkkel:

 • GRI-G4-GHG Protocol szerinti jelentés készítését, azaz a kibocsátásra kerülő üvegházhatású gázok mennyiségének mérését, a klímaváltozás hatásának felmérését az egyes településeken és vállalatoknál, ahogy azt az Unió előírja.
 • Éves beszámoló Üzleti jelentésének számviteli törvény szerinti kiegészítését
 • Korábban elkészített jelentések felülvizsgálatát

Települési

A legújabb stratégiai irányelv, melyet az UNIÓ kiadott Magyarország számára is komoly feladatok megvalósítását írta elő. Ennek része a fenntarthatóság elvének betartása, a társadalom-, a gazdaság-, a természeti környezet harmóniájának és az erre épülő fejlődés kereteinek megteremtése, az átláthatóság és az elszámoltathatóság biztosítása. Az erre vonatkozó intézkedéseket jelentés formájában fel kell tudni mutatni.

Nem csak magára az önkormányzatra, hanem a település egészére vonatkozón is szükség van jelentésre. Munkánkat egy saját fejlesztésben kidolgozott szoftver segíti, mely az adatok alapján azonnal táblázatba is rendezi és grafikonon is megjeleníti a település és az önkormányzat aktuális helyzetét/állását. A grafikon azt is kimutatja, hogy az előíráshoz képest hol tart a település, mit kell fejleszteni, hol vannak hiányosságok, illetve miben kiemelkedő teljesítményű.

Cégünk a Fenntarthatósági/ CSR jelentést TBL (Triple Bottom Line – Hármas optimalizálás) elve és a GRI (Global Reporting Initiative – Globális Beszámolási Kezdeményezés) keretrendszere alapján készíti el.

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk:

 • A jelentés elkészítését önkormányzatra és a településre vonatkozóan külön-külön.
 • GRI megfelelési szint ellenőrzését

Vállalati

Szolgáltatásunk ahhoz az Európai Unió által kibocsátott CSR Stratégiához kapcsolódik, melyben felkértek minden olyan tőzsdén jegyzett, több mint 500 munkavállalót foglalkoztató vállalatot arra, hogy éves beszámolójában térjen ki teljesítményének gazdasági, környezeti és társadalmi kritériumok szerinti mérésére. A legújabb stratégiai irányelvben azonban már előírás, hogy a fenntarthatóság elve megjelenjen a

 • Multi cégeknél
 • Kis-és közép vállalkozásoknál
 • Politikai döntésekben (önkormányzatoknál, az állam irányításában…)

Tény, hogy aki nem követi az új irányvonalat lassan de biztosan kizárja magát a gazdaságból. Rövid időn belül be fognak előtte zárulni a piaci lehetőségek és csődbe megy a vállalkozása vállalatok esetében. Ennek legjobb jele, hogy aki nem rendelkezik fenntarthatósági jelentéssel nem indulhat pályázatokon és közbeszerzéseken.

Továbbá Magyarországon jelenleg a számviteli törvény kötelezi a vállalkozásokat arra, hogy éves beszámolójuk üzleti jelentésében térjenek ki környezetvédelmi intézkedéseik bemutatására.

Munkánkat egy saját fejlesztésben kidolgozott szoftver segíti, mely az adatok alapján azonnal táblázatba is rendezi és grafikonon is megjeleníti cége aktuális helyzetét/állását. A grafikon azt is kimutatja, hogy az előíráshoz képest hol tartanak, mit kell fejleszteni, hol vannak hiányosságok, illetve miben kiemelkedő teljesítményűek.

A Fenntarthatósági/ CSR jelentést TBL (Triple Bottom Line – Hármas optimalizálás) elve és a GRI (Global Reporting Initiative – Globális Beszámolási Kezdeményezés) keretrendszere alapján készítjük.

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk:

 • A jelentés elkészítését
 • GRI megfelelési szint ellenőrzését
 • Éves beszámoló Üzleti jelentésének számviteli törvény szerinti kiegészítését
 • Korábban elkészített jelentések felülvizsgálatát